Sunday, June 16, 2013

Στο Μουσείο των θρυλικών ABBA


Το μουσείο αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σουηδικής πρωτεύουσας, που σύμφωνα με εκτιμήσεις το επισκέπτεται μισό εκατομμύριο κόσμος ετησίως.

Μπορεί το θρυλικό συγκρότημα των ΑΒΒΑ να έχει διαλυθεί εδώ και τριάντα χρόνια, όμως τα τραγούδια τους συνεχίζουμε να τα ακούμε ακόμη καθώς έγραψαν και ερμήνευσαν μερικά από τα πιο διαχρονικά pop hits όπως το 'Dancing Queen', το 'Gimme Gimme Gimme', το 'The Winner Takes It All', το 'Super Trouper' και το 'Money, Money, Money' και πολλά άλλα.

Το ABBA The Museum, όπως ονομάζεται άνοιξε τις πύλες του την άνοιξη του 2013 στη Στοκχόλμη. Σε ένα κτίριο 3 ορόφων, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αναμνηστικά του συγκροτήματος, όπως τα κουστούμια τους από διάφορες περιοδείες ενώ μπορούν να τραγουδήσουν τις επιτυχίες τους δίπλα σε ολογράμματα των ABBA.

Επιπλέον στεγάζει το μεγαλύτερο μαγαζί με ενθύμια των ΑΒΒΑ παγκοσμίως. Το μουσείο φιλοξενείται στο εσωτερικό του σουηδικού Hall of Fame Music και παρουσιάζει όχι μόνο την ιστορία των ABBA, αλλά και την ιστορία της σουηδικής ποπ μουσικής, μέσα από μια σειρά από μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις. Το μουσικό συγκρότημα ABBA δημιουργήθηκε το 1972 και διήρκεσε 10 χρόνια.

Μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν πουληθεί περισσότερα από 378 εκατομμύρια αντίτυπα των άλμπουμ του συγκροτήματος. Οι ABBA γνώρισαν τεράστια επιτυχία όταν κέρδισαν τον διαγωνισμό της Eurovision το 1974 με το τραγούδι «Waterloo» ενώ έγιναν παγκοσμίως γνωστοί με πολλές επιτυχίες όπως «Dancing Queen» και «Gimme Gimme Gimme».

No comments:

Post a Comment